Oväntad vändning

Den braiga helgen slutade inte lika bra kan an säga.
Jag har till och från under hösten haft väldigt svåra magsmärtor. Jag är rätt smärttålig och det ska mycket till innan jag söker vård. Jag har haft så ont att jag inte vetat vart jag ska ta vägen men smärtorna har avtagit efter 1-2h. Dom smärtorna som kom igår/inatt gick inte över så vid 5 fick jag erkänna mig själv besgrad och ringa 1177. Där fick jag prata med en jättretrevlig sköterska som absolut tyckte att jag skulle åka in. 
 
K ringde sin näst äldsta son och frågade om han kunde komma och vara här med barnen. Det kunde han så jag slapp åka in själv. 
 
Väl på sjukhuset så fick jag 2 shotar. En vit som smakade bodylotion och en genomskinlig geleig sak som var vidrig! Den sista var en bedövningsshot och den bedövade inte bara magen utan även läpparna, tungan, svalget ja hela vägen ner. Skum känsla. 
 
Jag hade önskat att dom hade utrett lite mer vad det är som är fel men jag blev hemskickad med tabletter mot magkatarr. Hoppas verkligen att det är magkatarr nu för jag orkar verkligen inte med mer smärta. Är så trött att aldrig bli tagen på allvar med smärtan heller... jag står inte ut längre!!
 
Resten av den här dagen har jag bara sovit, sovit och sovit med Pixie vid min sida ♥
 
Nu måste jag plugga lite men sen ska jag sova igen och vakna upp till en mycket bättre dag än denna!
 
 

2:a advent

Redan söndag igen och dags att tända 2:a ljuset.
Veckan har gått i samma rasande takt som vanligt. Jag har massor och åter massor att göra i skolan den här komande veckan. Varför ska allt klumpa ihop sig heeela tiden för??
En ljusglimt är ändå att snön äntligen har hittat hit :) Vintern blir så mycket roligare och enklare att hantera med lite vitt på backen. 
 
I helen har vi fixat lite här hemma, bland annat köpt en ny hylla till hallen så nu kanske vi äntligen kan får lite ordning. Det är inte riktigt färdigt än men kommer bli under morgondagen. 
 
Idag tog K med sig kidsen till badhuset och jag fick snällt stanna hemma och plugga... rättvis uppdelning va? 
Jag behövde verkligen plugga och får såå mycket mer gjort om barnen inte är hemma så det var ju iofs bra för mig ;)
 
Liams badbyxor är borta. Han var med sin kusin och farmor och badade för någon månad sen men fick aldrig med sig vare sig handduk eller badbyxor hem, Varken farmor eller kusinens förälder har nångon aaaning om vart badbyxorna är.
Dåligt tycker jag då den vuxna som är med ändå måste ha nåt ansvar? Eller tänker jag helt fel? Blir såå irriterad och jag slår vad om att samma badbyxor som nu är borta kommer sitta på en viss kusin till sommaren *GAH*
K och Liam fick springa ut på stan för att handla nya innan badhuset. Det fanns ett par, ett, i hans storlek kvar efter att ha letat i 3 affärer. Kan säga att det var tur annars hade jag nog exploderat!
Nä nu ska jag sluta vara arg för det hjälper ändå inte men fy alltså...
 
Nu kom dom iväg till badhuset så det löste sig ju tillslut. Resten av dagen var betydligt roligare och det var trötta men glada barn som kom hem igen efter badet.
Vi har haft en bra helg. Barnen var lediga i fredags så vi har aft långhelg :) 
Vi var ute i snön och lekte och sen bakade vi.
 
Vi bakade lussekatter och pepparkaksdrömmar för att få lite julstämning och sen avslutade vi med att fika.
 
 
När andra ljuset brinner
är snart Lucia här
Hon bjuder oss på kaffe
och bud om julen bär
 
 
 
 
 

1år

Ja, idag är det exakt 1 år sen vi hämtade hem Pixie ♥
 
Det har varit ett roligt år!
 
Det är en dag att minnas på fler än ett sätt. Resan blev inte rikitgt som jag hade tänkt mig, här kan ni läsa inlägget jag skrev för 1 år sen.
 
Visst är det krävande att ha hund. Det krävs planering. Vi kan inte bara sätta oss i bilen och sticka iväg längre. Vi måste gå ut 6-7 ggr/dag. Det vägs iofs lätt upp. Den här lilla hunden ger oss som familj så mycket. Hon sprider glädje! Att se lyckan i Liams ögon när han får syn på hunden. Han leker, gosar och följer gärna med ut på promenad ♥
Ibland är det bara Pixie som kan trösta Tuva när hon är ledsen ♥ Tuva älskar att krama Pixie och leka vetrinär. Hon följer också gärna med ut på promenad.
 
Jag älskar att se Pixies glädje när vi åker ut i skogen. Hon blir som tossig och springer och skuttar runt överallt. Hon är väldigt lättlärd och lärde sig snabbt sina första tricks. första hundkursen brilljerade hon i *stolt*.
 
Pixie är jättesnäll och skulle inte göra en fluga förnär (eller det är inte sant då hon faktiskt ätit en och annan fluga :D ) Självklart får inte barnen leka hur som helst med hunden och det gör dom inte heller. Båda barnen är jätteförsiktiga och snälla med Pixie! 
 
Pixie är en riktig myshund som kryper upp i knät såfort någon sätter sig. Hon sover under mitt täcke på nätterna och det värmer gott ;)
 
Nej, vi ångrar inte att vi skaffade hund. Det var efter noga övervägande men ändå rätt impulsivt. Vi hade pratat om att skaffa hund i flera år. K som haft hund nästan hela sitt liv saknade ibland en liten hundkompis så när Pixie dök upp i en annons kändes det helt plötsligt bara så rätt, den hunden ska vi ha ;)
 
 
 
         
 

 
 
 
 
 
 
 

Liam & Jag

Våra dagar tillsammans

RSS 2.0