Vad tror ni att jag gör?

Barnen går på dagis 9-16 varje dag, vad tror ni att jag gör på dagarna?
 
Ibland, eller väldigt ofta,verkar folk tro att jag inte har något att göra på dagarna.
 
 
Går man till jobbet varje dag är det ingen som ifrågasätter vad den personen gör på dagarna för det är ju öppenbart. Jobbar såklart!
Jag är helt övertygad om att om jag hade gått samma utbildning/ar fast på campus istället för på distans hade ingen ifrågasatt mitt "jobb" heller. 
Nu är det så att mitt "jobb" är hemma. Jag JOBBAR varje dag från 9-16 och det är bara första passet. Sen fortsätter jag på kvällen när barnen har gått och lagt sig. Då börjar jobbpass nr 2.
Det sträcker sig allt ifrån 20-03 beroende på hur mycket jag har att göra. Detta förstår inte folk i min omgivning!
 
Tydligen så går jag hemma och latar mej. Ser på TV och har huur mycket tid som helst över för att hjälpa andra hela tiden. Så har det varit i 3 år nu och det spelar verkligen ingen roll hur många gånger jag förklarar hur mycket jag har att göra och hur tidspressat allt alltid är.
Speciellt den här hösten när jag har pluggat 200% Alltså samma sak som om DU skulle jobba dubbelt så mycket på ditt jobb!!
Nä men jag ska då minsann ställa upp för andra! För det har jag tid med så det så!
 
Sen att jag tar mig tid att göra andra saker imellan det är väl upp till mej. Jag tar mej tid att vara helt ledig en lördag eller söndag någon gång. Det gör jag för att orka med och för att hinna vara med min familj.
 
Den här veckan har Tuva varit hemma hela veckan och tid för studier har inte funnits på dagarna och kvällarna har jag varit rejlt trött. Ni som har sjuka småbarn vet hur mycket sömn man får. 
 
Ja ja jag klagar inte..jag trivs med det här upplägget (kankse inte att plugga 200% men det har jag ju slutat med nu ...nästan) Jag tycker bara det är märkligt hur en del människors hjärnor fungerar?! 
 
Sådär, slut på funderingar!

En vecka

En vecka med gulkroppshormonet (samma hormon som finns i  p-piller) och nu kommer jag ihåg varför jag inte äter p-piller!
Alltså jag är helt förstörd idag! Tårarna bara rinner och allt känns så himla hopplöst.
Hela livet känns skit (även fast jag vet att det inte är så, har det bra utan hormonet ;) )
Usch... 11 veckor kvar...bara att bita ihop!
 
 
Idag har Tuva och jag varit på Annas Hundsalong som ligger i huset brevid. Där har vi varit och fått Pixies klor klippta. Ja, jag vet att man kan göra det själv :)
Kattklorna klipper vi själva, dom är genomskinliga och man ser vart pulpan börjar tydligt. Pixie har svarta klor och inte ens K vågar klippa dom, dessutom kostar det 50:- och behöver göras max 1 gång varannan månad, oftast lite mer sällan eftersom Pixie sliter sina klor bra.
Det tar inte ens 5 min heller så hur smidigt som helst ;)
Annas Hundsalong it is!
Det blev ett litet äventyr men efter det så orkade inte Tuva mer...4:e dagen med feber nu för min lilla snutta :/ 
Hon blir hemma imorgon också och min jobbhög bara växer inför helgen *suck*
Liam får också vara hemma imorgon för vid hämtningen idag möttes jag av en lapp om att magsjukan hittat dit! Jag vill inte gärna bjuda in den så det blir en hemmadag imorgon.
Liam fick byta kläder såfort han kom hem och vi spritade händerna lite extra. Man får ju göra det man kan ;)
Vi tvättar alltid och spritar händerna varje gång vi kommer hem ifrån dagis och sen vi började med det har vi betydligt färre sjukdomar *peppar, peppar*. 
Hoppas Tuva är feberfri imorgon och att helgen får vara frisk! Det har kommit lite mer snö idag så det vore kul med en pulkautflykt. 
 
På lördag ska Liam prova på barnyoga, det ska bli spännande. Hoppas han gillar det! Gör han det ska han gå på det nu den här terminen när Tuva går på knatteskutt. Vore himla smidigt eftersom det är samtidigt.
 
Idag har jag varit duktig och städat. Eftersom jag inte får någon studiero med en sjukling så passade jag på att göra sånt där annt som man måste. Sovrummet blev dessutom ordentligt städat och inatt får jag krypa ner i en renbäddad säng mmm såå skönt!
 
Om Tuvas status är bättre imorgon vill jag åka och köpa några nya blommor annars blir det röjning i barnens rum och garderob, båda är nödvädigt.
Låt mig säga såhär; Sommarkläderna ligger kvar. Jag behöver nog inte säga mer.... det kanske visar lite hur stressigt jag har haft det den här hösten... 
 
Ja ja hur som helst, jag ser fram emot fredagen, hemmadagen med kidsen och helgen som kommer. Ni har väl inte missat att det är deltävling nr1 av melodifestivalen förresten? 
Den ska vi se och LIam längtar massor :) 
 
Nä nu ska jag jobba lite med ett kul projekt och sen väntar sängen och gosig Tuva ♥
 
Min Tuva ♥
 

Och jag rasar mot bönderna!

Alltså det här är så larvigt!!

 
Idag står det en rubrik i Aftonbladet som lyder:
"Bönderna rasar mot köttfri dag"
Artikeln handlar alltså om en skola i Nyköping som i år inför en köttfri dag varje vecka. Detta är tydligen inte alls en bra idé enligt bönderna som anser att barnen behöver kött! 
 
Min spontana tanke: Varför måste man äta kött varje dag? Vi äter ofantligt mycket kött i dag och det behövs verkligen inte!
Barn mår inte dåligt av att inte få kött en dag. Nu handlar det säkert inte ens om en hel dag för de flesta eftersom nästan alla barn äter kött till middagen hemma sen (gissar jag).
 
Ordet vegetariskt kan också vara lite känsligt eller hur jag ska förklara det. Vissa ungar vägrar ju t.ex. äta om det heter vegetariskt. Så varför göra en sån stor grej av den här köttfria dagen?
Varför ens kalla dagen nånting? Servera bara maten så är det bra!
 
Det värsta av allt är nog att bönderna står på skolgården och serverar hamburgare! Vad sänder det för signaler till barnen?
 
Jag tycker sånt här trams är så tröttsamt!
 
På förskolan som barnen går har dom alltid vegetarisk lunch på måndagar men det är inget dom pratar om på det sättet eller ens sätter något namn på det. Det serveras vegetarisk mat på måndagar punkt. Jag tycker att det är jättebra framförallt när jag läser sånt här. Det betyder att många barn aldrig får chansen att prova något vegetarikst hemma.
Jag är absolut ingen vegetarian och har inga planer på att blir det heller. Jag har perioder då jag inte äter kött för att jag helt enkelt inte vill/känner för det. Mina barn har aldrig undrat elelr saknat köttet på måndagarna!
 
HÄR KAN NI LÄSA ARTIKELN SJÄLVA
 
 
<Slut på upprört inlägg från mamman i sjukstugan>
 
 

Liam & Jag

Våra dagar tillsammans

RSS 2.0