Minisemester

I fredags åkte vi på en liten spontan minisemester till Stockholm. Vi åkte på vällen när K slutat jobbet. Sov på hotell till barnens stora glädje. Förstår inte vad det är som är så kul med hotell men men ;) 
Det var iaf ett fint rum, och kors i taket, en skön säng. Jag brukar alltid sova superdåligt på hotell. Ligga vaken nästan hela nätterna men den här natten sov jag som en stock (nästan... bättre än på länge iaf). 
 
Lördagen började vi såklart med hotellfrukost och Tuva åt så jag trodde hon skulle spricka. Hon äter som en liten mygga i vanliga fall men här tryckte hon i sig pannkakor och melon i mängder kändes det som. 2 av hennes favoriter.
 
Äventyret fortsatte med en tur till Fjärilshuset. Där hade ingen av oss varit förut. 
Vi kom i lagom tid för att hinna se på matningen av kojfiskarna och hajarna. Det var riktigt spännande att lyssna på mannen som berättade om hajarna. Det är spännande och lite läskiga djur tycker jag. 
 
Inne i den tropiska regnskogen, där det var "svettvarmt" enligt Tuva, flög fjärilarna fritt. Vi såg en del olika och fina. Jag trodde kanske att det skulle vara fullt av färggranna fjärilar men det kanske beror lite på när man kommer? 
Det var iaf kul att vara där och se alla växter, fjärilar och andra små och stora djur. 
 
 
 
Det var våran minisemester det. Ibland är det skönt att bara göra något helt annat, bara för en liten stund. 
Vi behövde verkligen komma bort lite, eller jag iaf.  Har inte mått helt 100 sista tiden. 
 
 

Tandlös

Liam har tappat ännu en tand. Det är tredje nu på bara några veckor.
Han har en till tand som är lös så fortsätter det såhär lär han ju bli helt tandlös :D
Tandfen är stammis här nu.
 
 
Den sista som han tappade nu flög ut när han blev träffad av en gunga i skolan häromdagen. Det blev både fläskläpp och ett stort sår i munnen. Såg inte alltför skoj ut. Imorse när svullnaden hade lagt sig lite tyckte K och jag att det såg ut som en bit av tanden satt kvar.
Så det blev en tur till tandläkaren idag för att ta en röntgenbild. Allt såg bra ut och det visade sig vara den nya tanden som är påväg bara så det var skönt. Tandläkaren tyckte att vi skulle anmäla skadan till försäkringsbolaget ifall det skulle bli något med dom permanenta tänderna i framtiden. Så det är också gjort nu.
 
 
Idag skulle vi åka och träffa Diana också men allt blev så sent och snön vräkte ner så att åka småvägar i skogen kändes inte jättelockande så vi tar det på fredag istället.
 
Jag och kidsen har ägnat eftermiddagen åt att spela spel och pussla. Mysigt att sitta tillsammans ♥ 
Ibland blir inte dagen riktigt som man tänkt sig men bra ändå, bara lite annan. 
 
 
 

Flygande älva

Igår lekte vi med Tuvas flygande älva. 
Den flyger omkring väldigt och kanske inte alltid dit man vill men kul är den :)
Det är tänkt att den ska följa handen men den gör inte alltid det.
Den flyger högt och lågt, hit och dit i en väldig fart.
Det är så härligt att höra Tuvas skratt när hon jagar efter den busiga älvan ♥
 

 
 

Liam & Jag

Våra dagar tillsammans

RSS 2.0